Агенция Пътна инфраструктура е купила два нови високопроходими автомобила за 222

...
Агенция Пътна инфраструктура е купила два нови високопроходими автомобила за 222
Коментари Харесай

АПИ си купи два луксозни джипа за 222 хил. лева

Агенция " Пътна инфраструктура "  е купила два нови високопроходими автомобила за 222 хиляди лв. с Данък добавена стойност, демонстрира информация в осведомителната система за публични поръчки.

Първоначално публичната поръчка бе оповестена на 31 август предходната година. Тя е на обща стойност 1,3 млн. лева с Данък добавена стойност и е разграничена на две обособени позиции - за закупуване на 51 нови леки автомобила, както и 2 нови джипа за потребностите на централната администрация на АПИ.

Четири дни по-късно министърът на районното развиване, към оня миг в оставка, Николай Нанков подреди публичната поръчка да бъде прекъсната, защото не е бил известен за нея.

Поръчката е оповестена още веднъж на 22 октомври 2018 година След извършена процедура е определен реализатор единствено по втората позиция - за доставка на два нови високопроходими автомобила. Договорът е оповестен в четвъртък на уеб страницата на АПИ.

Фирмата  " Вестауто - М " ООД със седалище в Бургас се задължава да достави два джипа Volkswagen Touareg до 60 дни. Те ще костват на Агенция " Пътна инфраструктира " 222 хиляди лв. с Данък добавена стойност.

Автомобилите са модел 2018 и би трябвало да са оборудвани с кожена тапицерия, телефон, бордкомпютър, автопилот, датчик за дъжд, затъмнени задни стъкла и да са в цвят мрачен металик.

OFFNews изпрати до организацията питане за какво централното ръководство се нуждае от толкоз първокласни коли. 

По-късно от оттова оповестиха, че  " естеството на работа в Агенция „ Пътна инфраструктура “ изкисква и съществуването на високопроходими коли ". 

" През предходната година беше извършена социална поръчка за покупката на 51 нови автомобила, които са за регионалните пътни ръководства, които дават отговор за настоящото и зимното поддържане на близо 20 000 км републиканска мрежа, а с въвеждането на тол системата на тях ще се разпореждат и редица други отговорности, свързани с поддържането на порталните рамки. Двата високопроходими автомобила са нужни за шофиране през зимата и при тежки метеорологични условия, когато би трябвало да може да се минава гладко и безаварийно през високопланински региони, през пресечени терени и сектори в строителство и т. н., което е невероятно да се реализира с автомобил, предопределен за градски условия ", изясняват от АПИ.

" През 2018 година и 2017 година са бракувани 117 транспортни средства, а над 65% от автомобилния парк на пътната администрация е над 10-годишен и това постанова неговото възобновяване ", прецизират те.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР